Arbets- och gemenskapsdag m.m.

Välkommen till arbets- och gemenskapsdag lördag 16 september

Lördagen den 16 september samlas vi kl. 10:00 vid föreningsstugan för att tillsammans göra fint i området inför hösten och få tillfälle att umgås och lära känna varandra. Som vanligt förväntas någon från varje lott delta efter förmåga, var och en ansvarar själv för att bli avprickad i närvarolistan.

  • Arbetsuppgifterna fördelas på plats. Denna gång kommer vi att ge lite extra kärlek till föreningsstugan, till sprutboden och till häcken runt Tivoliparkeringen. Bidra gärna med röjsågar, häcksaxar och andra redskap som behövs. Tänk på att parkeringarna behöver vara fria från fordon så att vi kommer åt att rensa och klippa. 
  • Vänligen meddela eventuella förhinder till styrelsen, t.ex. via e-post styrelsen@bergshamrakoloniforening.se. Du har då möjlighet att utföra någon överenskommen uppgift före den 16 september. Den som varken deltar vid arbets- och gemenskapsdagen eller utför någon uppgift enligt ovan ska erlägga en avgift om 350 kr till föreningen om hen inte meddelat giltigt skäl till frånvaron (t.ex. sjukdom eller skada). 
  • Efter dagens arbetsinsatser serverar evenemangsgruppen enkel lunch och kaffe vid föreningsstugan kl. 12:30. 
  • I anslutning till lunchen har du möjlighet att byta växter med andra kolonister. Ta med sticklingar, delade perenner, frön eller överbliven skörd som du vill byta bort. I gengäld får du kanske din nya favoritväxt!
  • De kolonister som tillkommit under senaste 5-årsperioden och som tecknat tillfälliga överlåtelser av nyttjanderättsavtal kommer att teckna reguljära nyttjanderättsavtal i anslutning till lunchen efter arbets- och gemenskapsdagen. Detsamma gäller de kolonister som mist en nära anhörig som stod ensam på nyttjanderättsavtalet. Berörda kolonister behöver ta med sig sitt exemplar av nyttjanderättsavtal/överlåtelseavtal. Berörda kolonister som inte kan närvara vid detta tillfälle behöver boka separat tid för avtalsskrivning, vänligen kontakta styrelsen snarast möjligt i så fall. 

Håll Sverige rent

Lördagen den 16 september är det även ”Alla plockar skräp”-dagen som arrangeras av Håll Sverige Rent. Föreningen deltar i evenemanget! De som vill bidra samlas vid föreningsstugan kl. 15 för att under en timme eller så plocka skräp i närområdet. Säckar att lägga skräpet i finns på plats. Monica Karlsson, lott 50, samordnar det hela, sorterar och tar hand om skräpet vi hittar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *