Kräftskivan

Lördagen den 12 augusti samlades ett antal kolonister i tältet vid föreningstugan i ett fint väder för att avnjuta kräftor med tillhörande drycker. Många hade tidigare på dagen också deltagit på sommarmötet.

Skulle vi kanske få höra någon ny visa till de medhavda dryckerna?

Mari hade så många kräftor så hon behövde skottkärra för transporten. Eva verkade glad för mängden.
Peter visade hur man ska presentera kräftor elegant! Bara dillkronan som saknades, men dill är svårodlad på Tivoli…
…men när nöden är som störst är hjälpen närmast! Grannen Mari bidrog med en dillkrona från sin trädgård. Faktiskt den enda hon hade och den fick gå runt.
Heder!
Att äta kräftor:
Börja med att lokalisera var magen på kräftan är. Här suger du ut så mycket du kan av den goda lagen som kräftorna har gosat i.
Nu över till klorna. Bryt först loss ”benen” från kräftans kropp. Därefter bryter du loss klon från varje ben.
Efter klorna är det dags för kräftsmöret – något som många hoppar över. Gör inte det, det är bland det godaste på hela kräftan. Ta tag om sidorna på magen och dra loss huvudet.

En mycket lyckad kräftskiva. Nu ser vi fram mot nästa!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *