Midsommarlunchen

Kolonisterna möttes på midsommaraftonens morgon av ett strålande väder liknande föregående år.

Några morgonpigga mötte upp vid föreningsstugan med allehanda blommor och bladverk för att resa och klä midsommarstången och ställa i ordning för den gemensamma lunchen. Flaggan var hissad och snart såg allt ut som det bör.

Eva och Ewa anländer med skottkärran lastad med utvalda blommor från deras trädgårdar…
…kransarna färdigställs…
Klart!

Snart var det dags för lunchen som var och en tagit med tillsammans med bestick, tallrik och glas, vilket gjorde det hela smidigt. Nu åt man sill, färskpotatis, västerbottensost som bäst sköljdes ner med öl. Så vidtog naturligtvis snapsvisorna med tillhörande dryck, alltid får man höra något nytt och fyndigt.

Midsommarsolen gassade som aldrig förr, varför man valde en skuggigare plats för sillen och nubben.
Efter många trevliga samtal vid borden och inplockning av bord och stolar gick var och en till egen lott, för att där förmodligen fortsätta midsommaraftonen. Traditionen med lunchträffen återkommer förstås nästa år, då för tionde gången!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *