Snigeljakten

På kvällen lördagen den 11 juni samlades en liten skara kolonister för den sedvanliga jakten på mördarsniglar. Chansen – eller kanske risken – att hitta många var liten eftersom det varit en kall vinter och torr vår.

Ganska snart upptäckte de fem deltagarna att sniglarna i år var färre än tidigare och de som hittades var små. Under c:a 45 minuters jakt hittades glädjande nog bara 44 st.

Som jämförelse fångades 1.109 förra året.

En fin kväll för snigeljakt.

Sniglarna finns och fler vågar sig nog fram vid fuktigare väder. Och minns att varje snigel kan ge en avkomma på 400 st., så varje fångad snigel är betydelsefull! Den årliga gemensamma jakten på våra allmänna ytor är viktig som en påminnelse om snigelfaran, men viktigast är den fortlöpande plockningen på den egna lotten som håller snigelbeståndet på en rimlig nivå.

Ett svar till ”Snigeljakten”

  1. Profilbild för Peter 57
    Peter 57

    8 sniglar var på 1 timmes arbete.
    Kanske behövs starkare batterier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *