Snigeljakt!

Den förra innehavaren av lott 63, Ulla Grimfelt, har med denna affisch uppmanat oss till snigeljakt under alla år!

Låt oss bevara trädgårdstrivseln!

Tyvärr är den spanska skogssnigeln – mördarsnigeln – här för att stanna, men med en del åtgärder, däribland plockning, kan vi hålla mängden på acceptabel nivå. Alla kolonister förstår att decimera beståndet av dessa sniglar på den egna lotten, men vi behöver även tillsammans ta en genomgång av närområdets vägar och ytor. Med denna gemensamma jakt som startade för 15 år sedan har vi nog även minskat mängden i våra egna trädgårdar.

För några år sedan köpte föreningen in järnfosfat och lät sprida ut detta i stort sett på alla lotter, så stammen av sniglar har förstås minskat. Varför då gå ut och jaga sniglar? Jo, om inte annat för att se om de minskat i antal i närområdet mot tidigare år – och fånga de som ändå säkert finns där! Förra året med liknande torrt vårväder som i år fångades 1109 sniglar under en timmes jakt!

Kom därför till föreningsstugan lördagen den 11 juni kl. 22, så går vi tillsammans ut på snigeljakt någon timme för att utröna vad som finns. Hoppas vi inte hittar några!
Ta med redskap efter tycke, t.ex. lång grilltång, sax, ficklampa och plastpåsar för insamling. Och myggstift!

Ingen föranmälan behövs!


Kommentarer

Ett svar till ”Snigeljakt!”

  1. Profilbild för Gunnel Nordin
    Gunnel Nordin

    Deltog inte i årets snigeljakt pga krockar med andra obligatorier samma kväll.
    Vi har hittat någon enstaka liten snigel på lotten i år. MEN däremot en stor leopardsnigel, vilket får betraktas som en högvinst. Hoppas den stannar och gör sitt jobb på vår lott nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *