Noterat från arbets- och gemenskapsdagen

I ett fint höstväder lördagen den 14 september samlades kolonister från 52 lotter till höstens arbets- och gemenskapsdag för att snygga till vårt område.

Mari skötte registreringen och här är det Anettes tur.

Vid föreningsstugan registrerade vi oss och valde arbetsuppgifter, allt efter lust och förmåga.

Ordföranden Ida-Märta hälsade välkommen och sekreteraren Katarina påminde om vikten att lasta rätt i containrarna och att inga äpplen fick läggas där. I år fullständigt dignar ju äppelträden av frukt och många har svårt att ta hand om överflödet. Vi fick också veta att Hanna med sin stora bil kunde hjälpa till med att forsla bort all oönskad frukt till återvinningen.

Bilderna nedan visar allas vårt engagemang.

En välbehövlig rensning gjordes i sprutboden. Här bärs ställningen till det gamla trasiga tältet ut.
Kjell var en av dem som utförde rensningen och noterade att det förvarats många allehanda saker som skulle bort. Nu blir det större utrymme för vinterförvaringen av våra sopkärl!
Mattias röjde sly utmed Brunnsviken…
…Pia tog hand om det som röjts och körde det till containern…
…där allt togs om hand av Per-Åke och Mari.
Göran klippte allmänningens gräs utanför föreningsstugan.
Peter var en av dem som tog bort sly och vass på den västra allmänningen på Tivoli…
…tillsammans med Annika…
…och Katarina.
Här arbetade också Lena, hon gav sig på lite större buskar tillsammans med Teresa som skymtar inne i det gröna.
Trion Annika, Gerd och Titti har precis avslutat justeringen av vildvinet kring Tivolis anslagstavla. Har aldrig varit så välklippt!
Tivolis parkering behöver rensas varje arbetsdag. Här är det Cajsa och Ida-Märta som arbetar med detta. Ett slags Sisyfosuppdrag?
Ogräs och sly hamnade i containern från alla håll.
Så var arbetsdagen slut och dags att njuta av gemenskap och av det som evenemangsgruppen dukat fram i form av fyra olika soppor och kaffe med kaka som avslutning. Gott, verkligen!
Skönt att slå sig ner i gräset som var nyklippt!
Kerstin som bjudit in till provsmakning av områdets äpplen hade förberett allt. Skurit frukten i klyftor och nu kunde man testa ett flertal sorter, bl.a. Katja, Lobo och Gravensteiner. Om nu inte Kerstin kunde ge svar på alla frågor kunde man hitta dessa i föreningens äppelpomologibok.

En bra arbetsdag med god gemenskap var nu till ända!

Men inte riktigt! Hanna körde som utlovats tillsammans med Peter iväg med en mängd äpplen till återvinning. Nu är det dock inte all frukt som hamnar där. Som här t.ex. där Eva och Staffan utanför sin lott erbjuder päron till förbipasserande.
Med recept dessutom! Stiligt!

Och på söndagen kördes det som sorterats ut från sprutboden till återvinningen genom Kjells, Lindas och Maris försorg.

Ett minne blott.