Kräftskivan

Lördagen den 10 augusti samlades ett antal kolonister i tältet vid föreningsstugan i ett fint men blåsigt väder för att avnjuta kräftor med tillhörande drycker. Många hade tidigare på dagen också deltagit på sommarmötet.

De första kolonisterna och kräftorna anländer. (Foto Peter Lamming)

Skulle vi kanske få höra någon ny visa till de medhavda dryckerna?

Ja, sångarna är ju på plats!
Peter visade hur man ska presentera kräftor elegant! Med dillkronor minsann!
Snart kom också visorna.
Att äta kräftor:
Börja med att lokalisera var magen på kräftan är. Här suger du ut så mycket du kan av den goda lagen som kräftorna har gosat i.
Nu över till klorna. Bryt först loss ”benen” från kräftans kropp. Därefter bryter du loss klon från varje ben.
Efter klorna är det dags för kräftsmöret – något som många hoppar över. Gör inte det, det är bland det godaste på hela kräftan. Ta tag om sidorna på magen och dra loss huvudet. (Foto Peter Lamming).

En mycket lyckad kräftskiva. Nu ser vi fram mot nästa!