Aktuellt/Senaste nytt
              Aktuellt/Senaste nyttInfört 13 augusti 2019

Öppen trädgård söndagen den 11 augusti 2019


Söndagen den 11 augusti genomfördes Öppen trädgård med Eva Danielson som ansvarig. En vattenkanna vid grinden betydde välkommen in!

Så här skriver Eva om dagen:

"Visserligen har det närmast blivit tradition att det ska regna när föreningen har Öppen trädgård, men heldagsregn under själva jubileumsårets öppna trädgårdar var väl ändå att ta i. Men det var så prognosen såg ut hela veckan innan, och vi hade väl resignerat litet var. Inte undra på att man blev häpen över att vakna till helblå himmel på söndag morgon! Visserligen dök det snart upp moln, men regn på allvar kom först under visningens allra sista timme, och det var soligt och varmt långa stunder.

Prick klockan 11 dök första besökaren upp hos mig, och jag såg att flera andra hade fått ivriga besökare redan innan dess. Och de fortsatte att strömma till! Alla verkade vara på ett strålande humör. Kanske var de lika lättade som jag över att vi mot alla odds slapp få hela söndagen saboterad av regn. Så många besökare har föreningen nog aldrig haft på Öppen trädgård. Skriverier i lokalpressen och på vår hemsida, plus alla affischer, bidrog förstås.

Besökare fortsatte att strömma till även sedan det börjat regna! Det var barnfamiljer, hundägare, kompisgäng, trädgårdsnördar och kolonister från andra föreningar som dök upp under dagen, bland många andra, och alla tyckte de att vi har det jättefint här i området, och så många snygga trädgårdar! Jag var helt euforisk över entusiasmen och beklagar bara att inte fler hade unnat sig att delta i detta nöje.

Också den lilla utställningen i föreningsstugan blev riktigt välbesökt. Dagen var helt klart en succé!"

Läs mer om dagen:

Öppen trädgård 2019Infört 13 augusti 2019

Sörab informerar inför nedläggningen av Kvarnkullen den 21 augusti.

Sörab har på sin hemsida information om varför Kvarnkullens återvinningscentral läggs ner. Där kan man också läsa vilka anäggningar vi hänvisas till efter stängningen den 21 augusti. Länken finns också under Länkar i Menyn.

KvarnkullenInfört 13 augusti 2019

Bergshamra i backspegeln - lär känna stadsdelen, husen och människorna.

Medborgarskolan anordnar nedanstående kurs om Bergshamra, tre kvällar, gratis. Start den 11 september.

Bergshamra i backspegeln (Öppnar ny sida)Infört 9 augusti 2019

Lokaltidningen Solna Direkt på besök.


Det har tidigare rapporterats om lokaltidningen Mitt i Solnas reportage om koloniföreningens 100-års jubileum. Den 3 augusti fick föreningen ytterligare ett besök i samma ärende, genom reportern Emma Löf Hagström från lokaltidningen Solna Direkt.


Vid sin ankomst fick Emma direkt erfara hur kolonisterna arbetar med att hålla området prydligt, åskådligtgjort genom Karins och Lars-Åkes arbete utanför sin lott på Körsbärsvägen.


Tom visar i stugan på Körsbärsvägen 73 hur Tivoliområdet såg ut tidigare innan föreningen etablerades där.


Emma hann också med ett besök på Per-Åkes och Kristas lott på Ekvägen 62.

Här kan du läsa Emmas reportage digitalt:

Lokaltidningen Solna Direkt på kolonin

Tidningen i pappersform finns naturligtvis också, och reportaget återfinns i nummer 32.Infört 6 augusti 2019

Lokaltidningen Mitt i Solna på besök.


Samtal i skuggan: Från vänster Krista, Eva, Tom och Emil.

Inför vårt 100-årsjubileum har lokaltidningen Mitt i Solna inbjudits till koloniområdet för att informera sin läsekrets om vårt firande. Den 24 juli kom därför reportern Emil Salmaso från tidningen till Tom och Eva på Körsbärsvägen 73, dit också Per-Åke och Krista anslöt.

Nu fick Emil veta allt som är värt att veta om vårt koloniområde, och lite till. Allt från vår mångåriga historia, men också hur vår vardag i kolonin ser ut.Som avslutning besöktes ockå Per-Åkes och Kristas lott på Ekvägen 62.

Här kan du läsa Emils reportage digitalt:

Lokaltidningen Mitt i Solna på kolonin

Tidningen i pappersform finns naturligtvis också, och reportaget återfinns i nummer 32.Infört 6 augusti 2019

Återvinningscentralen Kvarnkullen läggs ner!

Lokaltidningen Mitt i Solna meddelar på sin hemsida att vår närmaste återvinningscentral Kvarnkullen läggs ner. Sista datum för att lämna material där blir den 21 augusti i år. Här kan du läsa mer om detta tråkiga besked och var du kan lämna ditt material till återvinning i fortsättningen:

Kvarnkullen läggs ner.

Denna artikel kommer förmodlingen först i nästa nummer av papperstidningen.

Vill samtidigt åter tipsa om denna möjlighet som flera i föreningen har använts sig av:

TiptapInfört 1 augusti 2019

Öppen Trädgård med utställning den 11 augusti och filmvisning den 17 augusti!


Välkommen att besöka en koloniträdgård!

Med denna affisch skapad av Anna Harvard hälsar föreningen alla trädgårdsintresserade välkomna till Öppen Trädgård i Bergshamra koloniområde söndagen den 11 augusti mellan kl 11 och 17. Många kolonister vill denna dag visa blomsterprakten och odlingarna i sin trädgård och berätta om glädjen att vara kolonist. De kolonister som deltar bjuder dig att stiga in i trädgården genom att ställa en vattenkanna vid sin grind eller ingång till lotten.

Samtidigt visas en utställning i föreningsstugan på Ålkistan.

Koloniföreningen fortsätter sedan firandet under jubileumsåret med att visa en film som berättar om koloniområdets 100-åriga historia den 17 augusti kl. 15 i Bergshamra kyrkas samlingssal. Filmvisningen är gratis, men lokalen har begränsat med sittplatser.

Varmt välkomna!
Infört 25 juli 2019

Nya länkar i menyn.

I hemsidans Meny har en länk tillkommit och en har bytt namn. Tom Wall har under lång tid skrivit artiklar om koloniområdet som i år fyller 100 år. Dessa har tidigare samlats under länken Minnesskrifter, men har nu fått en egen länk: Koloniområdet 100år!

Minnesskrifter har bytt namn och heter numera Mer om koloniområdets historia och där återfinns övriga artiklar om vår historia.


Infört 25 juli 2019

Ny bänk till Tivoli brygga genom kolonister.

Peter Lamming är en av många kolonister som tagit sig ner till Brunnsviken för ett svalkande bad i sommar. Inte bara det, han har tillsammans med sin namne, tillika kolonigranne, köpt och monterat en fin bänk till bryggan! Ett berömvärt initiativ!


Foto:
Peter Lamming
Äldre meddelanden

Här kan du återfinna äldre och en del inaktuella meddelanden. Klicka på länken:
Meddelandearkiv